Poliuretan

Poliuretan kao hidroizolaciono rešenje

Poliuretan je materijal koji se sve češće koristi kao hidroizolaciono rešenje za krovove, terase i druge površine koje zahtevaju zaštitu od vlage i drugih vremenskih uslova. Ovaj materijal se koristi u obliku tečnosti koja se nanosi na površinu i nakon sušenja formira čvrst i trajan sloj koji štiti od prodora vode.

Prednost poliuretana kao hidroizolacionog rešenja je u tome što se može naneti na gotovo bilo koju površinu, bez obzira na njen oblik ili nagib. Poliuretan se lako prilagođava svakom obliku površine, što ga čini idealnim za hidroizolaciju krovova, terasa, balkona, podruma, liftova, bazena i drugih površina.

Osim toga, poliuretan je materijal izuzetne trajnosti, otporan na UV zračenje, hemikalije i druge agresivne supstance. Nakon nanošenja, stvara monolitnu površinu koja štiti od vlage, ali takođe sprečava i prodor drugih materijala, poput kiseonika i gasova.

Poliuretanska hidroizolacija

Poliuretanska hidroizolacija je takođe veoma efikasna u termičkoj izolaciji, čime doprinosi smanjenju potrošnje energije u objektima. Uz to, ovaj materijal je ekološki prihvatljiv i neškodljiv po zdravlje ljudi i životinja.

Uzimajući u obzir sve navedene prednosti, poliuretan se može smatrati idealnim hidroizolacionim rešenjem za mnoge vrste objekata, od stambenih kuća i zgrada do industrijskih postrojenja i sportskih objekata. Ukoliko želite da zaštitite svoj objekat od vlage i drugih nepovoljnih vremenskih uslova, poliuretan je odličan izbor koji će obezbediti dugotrajnu i pouzdanu zaštitu.

Postupak izrade poliuretanskog poda obično se sastoji od nanošenja nekoliko slojeva, koji se međusobno povezuju i stvaraju monolitnu površinu. Evo primera slojeva koji se obično koriste u izradi poliuretanskog poda:

Primer:

  • Priprema podloge – podloga se temeljno očisti i izravnava
  • Nanošenje prajmera – prajmer se nanosi kako bi se osiguralo dobro prianjanje sloja poliuretana
  • Nanošenje sloja poliuretanske smole – smola se ravnomerno nanosi na podlogu i izravnava
  • Nanošenje sloja platna – na sloj poliuretanske smole nanosi se platno koja služi kao pojačanje i sprečava pucanje
  • Nanošenje sloja završnog premaza – završni premaz se nanosi kako bi se osigurala dodatna zaštita i sjaj.

PREUZMITE NAŠ KATALOG

Pogledajte online ili preuzmite naš katalog kako biste videli opširnije o našim uslugama i asortimanu koju imamo u ponudi.

Izostop, Orsona Velsa br.3, Beograd

KONTAKT: +381 11 318 63 04 | +381 63 60 38 12
EMAIL: IZOSTOP@LIVE.COM
PIB 107985462,
MB 20910461,
Šifra delatnosti 4399 - građevinarstvo.