Ekstrudirani polistiren XPS

EKSTRUDIRANI POLISTIREN XPS
Biološki neutralan građevinski materijal

Zbog fine strukture, sitnih, zatvorenih ćelija XPS je odličan toplotni izolator sa odličnim mehaničkim svojstvima i niskim stepenom upijanja vlage, zato je veoma pogodan za ugradnju na mestima sa visokim pritisnim opterećenjem i gde je prisutna voda i vlaga:

  • toplotna izolacija podzemnih (ukopanih) delova zgrade (zidovi, temelji, temeljna ploča)
  • toplotna izolacija tzv. »obrnutih« i kombinovanih (»duo«) ravnih krovova gde je toplotna izolacija iznad hidroizolacije
  • podovi u industrijskim halama itd.

Ploče sa strukturiranom površinom (napolitanka) mogu se ugrađivati u tzv. „izgubljenoj oplati“, (zalivanje sa betonom) i na izloženim mestima (ivica međuspratne ploče, betonirani uglovi, nadvoji, konzole, stubovi) sprečavaju nastanak toplotnih mostova.

XPS se koristi i kao izolaciono jezgro unutar stolarije (ulazna vrata i prozori), i kod jezgra laganih montažnih zidova.

Dugogodišnja primena u građevinarstvu pokazala je, da se uz pravilnu ugradnju svojstva XPS-a ne menjaju, tako da je njegova trajnost veća od životnog veka zgrade u kojoj je ugrađen. Nakon isteka životnog veka može se 100 % reciklirati, jer se sastoji samo od polistirena, a u ćelijama je vazduh.

Biološki je neutralan: nema nikakvog hemijskog uticaja na prirodne procese, takođe, nema hranljivih vrednosti za životinje i biljke. Da bi se ploča od XPS 300 stisnula za 1/10 debljine, moramo je opteretiti masom 30 t/m2.

PREUZMITE NAŠ KATALOG

Pogledajte online ili preuzmite naš katalog kako biste videli opširnije o našim uslugama i asortimanu koju imamo u ponudi.

Izostop, Orsona Velsa br.3, Beograd

KONTAKT: +381 11 318 63 04 | +381 63 60 38 12
EMAIL: IZOSTOP@LIVE.COM
PIB 107985462,
MB 20910461,
Šifra delatnosti 4399 - građevinarstvo.