TERMOVIZIJSKA REŠENJA

Termografska inspekcija podrazumeva nekontaktno  proučavanje, odnosno ispitavanje određenih materijala, delova ili sistema uz pomoć merenja toplote na površini objekta. To se radi pomoću određenih kamera i fotoaparata koji imaju mogućnost da vide svetlost koja se nalazi u toplotnom spektru.

Slike na video snimku prate sve  temperaturne varijacije zgrade, u rasponu od bele za tople regije do crne za hladnija područja. Tom prilikom, tako dobijena slika ima za cilj da omogući revizijsko utvrđivanje i da da odgovor na pitanje da li je neophodna izolacija. Takođe, svoju primenu nalaze i za proveru da li je izolacija postavljena pravilno.

Pojam termografija odnosi se na apsolutno sve tehnike koje se koriste za termografske inspekcije, bez obzira na fizičke pojave koje se koriste za praćenje toplotnih promena. Recimo, postupak nanošenja temperaturno osetljivog premaza na površinu s ciljem merenja i utvrđivanja visine njene temperature je u stvari kontaktna tehnika za termografsku inspekciju koja se zasniva na provođenju toplote kada nije uključen infracrveni sensor, dok infracrvena termografija predstavlja isključivo beskontaktno mapiranje termograma na površini predmeta tako što se upotrebljava infracrvni detector.

U odnosu na druge tehnike ispitivanja, npr u odnosu na ultrazvučno, termografska inspekcija može da utvrdi i podzmne defekte (plitke podzemne defekte). Termografsku inspekciju karakteriše brzina i sigurnost.

Termografski pregled, u zavisnosti o procene revizora koja metoda će dati najbolje rezultate, može biti unutrašnji ili spoljašnji. U većem broju slučajeva radi se skeniranje unutrašnjosti, iz prostog razloga jer se topli vazduh koji izlazi iz zgrade ne kreće uvek zidovima u pravoj liniji a gubitak toplote koji se pronađe na nekom delu spoljnog zida može nastati na nekom drugom mestu sa unutrašnje strane zida. Pored toga, prilikom jakih vetrova veoma je teško otkriti temperaturne razlike na spoljnoj površini zgrade, tako da su revizije u unutrašnjosti pouzdanije.

Zahvaljujući infracrvenom skeniranju, revizori utvđuju kvalitet izolacije u konstrukciji zgrade. Dobijeni termogrami takođe daju mogućnost revizorima da procene da li je zgradi potrebna izolacija, i još bitnije i preciznije, gde u zgradi tačno ista treba biti postavljena. Termografski snimci veoma pouzdano otkrivaju i curenje krova iz prostog razloga mokra izolacija provodi toplotu brže nego suva.

Još jedna, veoma bitna, oblast gde se može primeniti termografija je i kupovina kuće. Kuća, čak i nova, može imati puno nedostataka u izolaciji, termografija Vam omogućava da tu izuzetno bitnu stavku, koja bi kasnije mogla da dovede kako do velikih problema, tako i do velikih troškova, proverite pre same kupovine.

Kod pojave vlage u određenom prostoru, bilo da se samo oseća ili da je vidljiva, ovom vrstom inspekcije pronalaze se  uzroci koji dovode do njenog pojavljivanja ili slivanja u objekat, kao i koji faktori  na istu utiču.

Najpreciznije  termografske slike dobijaju se kada postoji poprilična  temperaturna razlika među unutrašnjom i spoljašnjom temperaturom vazduha.

Termovizijska rešenja

U mogućnosti smo da Vam ponudimo širok spektar usluga kada je reč o termovizijskoj inspekciji. Naše usluge obuhvataju sledeće:

  • Izlazak na lice mesta. Snimanje objekata možemo, u zavisnosti od vaših potreba da obavimo sa zemlje ili iz vazduha
  • Postupak detaljno i preciznog utvrđivanja gubitaka energije ili prodora vlage
  • Obavljanje postupka – analiza problema, uz prava rešenja koja će obnoviti vaš objekat i dati mu potpuno novu i prijatnu dimenziju stanovanja
  • Davanje ponuda za različite tipove rešenja, prilagođavamo je shodno mogućnostima i želji kupca

TRAŽITE POUZDANOG IZVOĐAČA RADOVA?

Na pravom ste mestu!

Mi smo firma koja se bavi izvođenjem industrijskih podova, hidroizolacija, termoizolacija, sanacija u vidu specijalizovanih radova na objektima, uz termovizijski nadzor.

KONTAKTIRAJTE NAS
O nama

Mi smo firma koja se bavi izvođenjem industrijskih podova, hidroizolacija, termoizolacija, sanacija u vidu specijalizovanih radova na objektima, uz termovizijski nadzor.

Izostop, Orsona Velsa br.3, Beograd

KONTAKT: +381 11 318 63 04 | +381 63 60 38 12
EMAIL: IZOSTOP@IZOLACIJAIPODOVI.COM
PIB 107985462,
MB 20910461,
Šifra delatnosti 4399 - građevinarstvo.